Fettuccine s cukrovým hráškem a vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 185 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 929 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 296.1 mg
  • Vláknina 16327.2 mg
  • Vitamín A 16327.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím opražíme pod rozpáleným grilem krátce nakrájené ořechy. Zhruba po minutě je promícháme. Poté necháme vychladnout.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na malé kousky a společně s nakrájenou cibulí ji orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1min. Směs zalijeme vínem a smetanou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a omáčku cca 4min provaříme. Poté vložíme nakrájené lusky hrášku a vaříme ještě minutu.

  • 4

    Omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme ořechy, ochutíme solí, pepřem, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu