Krůtí plátky s jarní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí maso
  • 200 g Hrášek
  • 150 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Ředkvička
  • 1 ks Brokolice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 869.2 mg
  • Vláknina 12471.2 mg
  • Vitamín A 12471.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nařežeme maso z vrchní strany na kostičky a poprášíme moukou. Osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření.

  • 2

    Opláchneme brokolici a oddělíme horní část od košťálu.

  • 3

    Rozkrájíme růžičky na kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Před koncem přidáme hrášek, aby byl také měkký. Vodu slijeme.

  • 4

    Očistíme ředkvičky a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Společně s máslem přimícháme do zeleniny.

  • 6

    Připravené maso dozlatova osmahneme na oleji a podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu