Krůtí plátky s jarní zeleninou
Suroviny
- 400 g Krůtí maso
- 200 g Hrášek
- 150 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Ředkvička
- 1 ks Brokolice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 50 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 869.2 mg
- Vláknina 12471.2 mg
- Vitamín A 12471.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nařežeme maso z vrchní strany na kostičky a poprášíme moukou. Osolíme, opepříme a přidáme grilovací koření.
-
2
Opláchneme brokolici a oddělíme horní část od košťálu.
-
3
Rozkrájíme růžičky na kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Před koncem přidáme hrášek, aby byl také měkký. Vodu slijeme.
-
4
Očistíme ředkvičky a nakrájíme na plátky.
-
5
Společně s máslem přimícháme do zeleniny.
-
6
Připravené maso dozlatova osmahneme na oleji a podáváme se zeleninou.