Tagliatelle s rajčaty a vlašskými ořechy
Suroviny
- 90 g Ořechy vlašské
- 35 g Sýr Parmezán
- 500 g Těstoviny Tagliatelle
- 60 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 15 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 253.9 mg
- Vláknina 9993.5 mg
- Vitamín A 9993.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nařízneme rajčata, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
-
2
Rozpálíme lžíci oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a řapík celeru cca 5min doměkka. Poté přidáme rajčata, nastrouhanou mrkev, nakrájenou petrželku a ocet smíchaný s vínem. Směs zvolna asi 25min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
4
Na zbylém oleji opražíme nakrájené ořechy.
-
5
Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme, rozdělíme na talíře, ozdobíme praženými ořechy, strouhaným parmazánem a podáváme.