Špecle špenátové
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 200 g Vepřová uzená plec
- 100 ml Mléko polotučné
- 3 ks Cibule
- 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Špenát listový čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 hrnek Olej stolní
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 5 polévková lžíce Krupice dětská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2032 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 203 g
- Sodík 1252 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 326.4 mg
- Draslík 334.7 mg
- Vláknina 3845 mg
- Vitamín A 3845 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uděláme těsto ze surovin, propasírujeme přes cedník na halušky do vroucí osolené vody.
-
2
Do uvařených špeclí přidáme trochu oleje.
-
3
Zpěníme cibuli na másle, přidáme nakrájenou slaninu a osmahneme.
-
4
Přidáme šlehačku, osolíme a opepříme.
-
5
Přelijeme tím špecle a sýrem posypeme.