Penne s kuřecím masem a žampiony
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Šunka dušená
- 125 g Žampiony čerstvé
- 500 g Těstoviny Penne
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 37 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 132.1 mg
- Draslík 451.9 mg
- Vláknina 2047.3 mg
- Vitamín A 2047.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a společně orestujeme doměkka na velké pánvi na másle a oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a opečeme dokřupava.
-
2
Poté vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso a restujeme při střední teplotě cca 3min. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a opékáme ještě 2min. Vmícháme oloupané a nakrájené rajče a rajčatový protlak a dobře promícháme.
-
3
Zalijeme vínem, omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme dokud se neodpaří asi polovina tekutiny. Vmícháme smetanu, ochutíme solí a pepřem, přivedeme znova k varu a vaříme do zhoustnutí.
-
4
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
5
Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.