Fettuccine s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 315 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Šunka dušená
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 195.4 mg
  • Vláknina 6273.2 mg
  • Vitamín A 6273.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Šunku nakrájíme na nudličky a cibulky najemno. Rozehřejeme máslo a asi 3min na něm orestujeme šunku a cibulky. Poté přidáme žampiony, zakryjeme, teplotu snížíme a směs asi 5min podusíme. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájenou petrželku.

  • 3

    Omáčku ještě cca 2min provaříme, horkou nalijeme na těstoviny a dobře promícháme.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, dozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu