Fettuccine s houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 27 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 195.4 mg
- Vláknina 6273.2 mg
- Vitamín A 6273.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Šunku nakrájíme na nudličky a cibulky najemno. Rozehřejeme máslo a asi 3min na něm orestujeme šunku a cibulky. Poté přidáme žampiony, zakryjeme, teplotu snížíme a směs asi 5min podusíme. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájenou petrželku.
-
3
Omáčku ještě cca 2min provaříme, horkou nalijeme na těstoviny a dobře promícháme.
-
4
Rozdělíme na talíře, dozdobíme petrželkou a podáváme.