Králičí krokety
Suroviny
- 300 g Králičí maso
- 100 ml Mléko polotučné
- 200 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 62 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 173.9 mg
- Draslík 292.3 mg
- Vláknina 356.3 mg
- Vitamín A 356.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme jíšku z másla a mouky, přidáme mléko a uvaříme hustou kaši.
-
2
Na polévku uvaříme hřbet, boky a krk.
-
3
Maso umeleme a přidáme do husté kaše, která vše spojí.
-
4
Přidáme vejce, koření, namočenou žemli a uděláme válečky, které obalíme v trojobalu a na oleji smažíme.
-
5
Poté podáváme.