Conchiglie s brokolicí a ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Brokolice
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 315 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1147 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 395.4 mg
  • Vláknina 8028.2 mg
  • Vitamín A 8028.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím rozebereme brokolici na růžičky a krátce je povaříme ve vodě. Zchladíme ve studené vodě a scedíme.

  • 3

    Rozpálíme olej a orestujeme na něm asi 3min nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené ančovičky. Poté směs zalijeme smetanou a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna asi 2min provaříme. Přidáme brokolici a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem, omáčkou přelijeme těstoviny a promícháme.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu