Pikantní kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 150 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 521.1 mg
  • Vláknina 452.6 mg
  • Vitamín A 452.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyjeme, osušíme a citronem zakápneme každou porci kapra. Potřeme česnekem.

  • 2

    Smícháme v míse hladkou mouku s pepřem, paprikou, chilli kořením a ve směsi kapra obalíme.

  • 3

    Na rozpáleném tuku kapra osmahneme z obou stran.

Komentáře k receptu