Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvým špenátem
Suroviny
- 50 g Oříšky piniové
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 500 g Těstoviny Farfalle
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Špenát listový čerstvý
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 19 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1144.3 mg
- Vláknina 14617.8 mg
- Vitamín A 14617.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.8 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Necháme vychladnout a vložíme do velké mísy.
-
2
Mezitím z cibulek odřízneme nať a nakrájíme je šikmo na kolečka.
-
3
Těstoviny promícháme se sušenými rajčaty nakrájenými na nudličky, proužky špenátu, cibulkami, opraženými piniovými oříšky a nakrájeným oreganem.
-
4
Připravíme zálivku. Smícháme olej, nakrájené chilli papričky, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nejlépe je vše promíchat v uzavřené sklenici.
-
5
Zálivku nalijeme na salát, promícháme a ihned podáváme.