Těstovinový salát s tuňákem a olivami
Suroviny
- 425 g Tuňák v oleji
- 80 g Olivy černé
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Těstoviny Conchiglie
- 60 ml Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 ks Rajčata
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 16 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 258.1 mg
- Draslík 614 mg
- Vláknina 8579.7 mg
- Vitamín A 8579.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Promícháme je s nakrájenými fazolkami, na nudličky nakrájenými paprikami a jarními cibulkami.
-
3
Z tuňáka slijeme olej a maso vidličkou rozmačkáme. Olej smícháme s rostlinným olejem, octem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a cukrem.
-
4
Těstoviny upravíme do mísy, navrch naneseme tuňáka, rozkrojená uvařená vejce, na osminky nakrájená rajčata, kolečka okurky a olivy, dozdobíme lístky bazalky, pokapeme zálivkou a podáváme.