Telecí karbanátky I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 97071 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 170.3 mg
- Draslík 626 mg
- Vláknina 1870.5 mg
- Vitamín A 1870.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, očistíme, nakrájíme na menší kostky, umeleme. Namleté maso osolíme, okořeníme, vmícháme mouku a směs velmi dobře propracujeme, aby se nám spojila.
-
2
Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi na něm tvoříme placičky, které opečeme na másle na každé straně 3 minuty.
-
3
Hotové placičky pokládáme na mísu. Tuk od opékání zalijeme trochou vývaru, povaříme a šťávou přelijeme karbanátky.
-
4
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši či saláty.