Telecí karbanátky I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí plec
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Muškátový květ
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 97071 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 170.3 mg
  • Draslík 626 mg
  • Vláknina 1870.5 mg
  • Vitamín A 1870.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, očistíme, nakrájíme na menší kostky, umeleme. Namleté maso osolíme, okořeníme, vmícháme mouku a směs velmi dobře propracujeme, aby se nám spojila.

  • 2

    Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi na něm tvoříme placičky, které opečeme na másle na každé straně 3 minuty.

  • 3

    Hotové placičky pokládáme na mísu. Tuk od opékání zalijeme trochou vývaru, povaříme a šťávou přelijeme karbanátky.

  • 4

    Jako přílohu podáváme bramborovou kaši či saláty.

Komentáře k receptu