Telecí karbanátky s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 šálek Hříbky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1388 kcal
  • Sacharidy 191 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 97092 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 220.1 mg
  • Draslík 575.2 mg
  • Vláknina 15951 mg
  • Vitamín A 15951 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a na drobno pokrájené hříbky podusíme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať.

  • 2

    Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Po masu umeleme vymačkanou žemli.

  • 3

    K mletému masu přidáme podušené houby, rozšlehaná vejce, osolíme a řádně rozmícháme.

  • 4

    Na prkénku posypaném moukou vytvoříme placičky zhruba na prst vysoké, které pozvolna opečeme na tuku.

  • 5

    Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu.

Komentáře k receptu