Rigatoni s rajčaty, sýrem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 20 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 309 mg
- Vláknina 6899.8 mg
- Vitamín A 6899.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech vyložený alobalem, posypeme solí, pepřem, cukrem, nakrájeným česnekem a pečeme cca hodinu, dokud se neodpaří z rajčat většina tekutiny. Po vyjmutí je necháme vychladnout a rozkrojíme na čtvrtiny.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
4
Smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.
-
5
Zálivkou pokapeme vychladlé těstoviny a promícháme. Poté zlehka vmícháme rajčata, na plátky nakrájený sýr a lístky špenátu. Rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a podáváme.