Telecí karbanátky dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1592 kcal
- Sacharidy 262 g
- Tuky 24 g
- Sodík 97945 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 322 mg
- Draslík 675.8 mg
- Vláknina 21862.8 mg
- Vitamín A 21862.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso rozkrájíme na menší kostky. Maso umeleme a zároveň s ním umeleme vymačkané žemle.
-
2
Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, přidáme petrželovou nať a zlehka osmahneme. Poté přidáme k masu, zároveň přimícháme žloutky a jedno celé vejce, osolíme a pokud je potřeba, zahustíme trochou strouhané housky.
-
3
Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvoříme na něm malé, stejně velké karbanátky.
-
4
Zpočátku karbanátky opečeme na másle, poté je trochu podlijeme a dodusíme. Šťávu zahustíme trochou hladké mouky a povaříme.
-
5
Jako přílohy podáváme bramborovou kaši, brambory dušené v mléce, rýži s hráškem, hrášek s karotkou a saláty.