Telecí maso s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 16 g
- Sodík 97339 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 229.5 mg
- Draslík 1416 mg
- Vláknina 18767.5 mg
- Vitamín A 18767.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme.
-
2
Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká.
-
3
Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem.