Telecí maso s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Zelenina kořenová
  • 1 kg Telecí plec
  • 0.5 šálek Hrášek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 97339 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 229.5 mg
  • Draslík 1416 mg
  • Vláknina 18767.5 mg
  • Vitamín A 18767.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme.

  • 2

    Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká.

  • 3

    Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu