Kuřecí řízek v křenové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 113.7 mg
- Draslík 613.6 mg
- Vláknina 1104.3 mg
- Vitamín A 1104.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na řízky nakrájíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a v mouce obalíme.
-
2
Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran dozlatova. Poté dáme na talíř a udržujeme v teple.
-
3
Do zbylého oleje dáme kečup, máslo, hořčici, 4 lžíce vody a podusíme.
-
4
Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.
-
5
Omáčku nalijeme na řízky a podáváme.