Kuřecí řízek v křenové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Kečup
  • 50 g Křen
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 113.7 mg
  • Draslík 613.6 mg
  • Vláknina 1104.3 mg
  • Vitamín A 1104.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na řízky nakrájíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a v mouce obalíme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran dozlatova. Poté dáme na talíř a udržujeme v teple.

  • 3

    Do zbylého oleje dáme kečup, máslo, hořčici, 4 lžíce vody a podusíme.

  • 4

    Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.

  • 5

    Omáčku nalijeme na řízky a podáváme.

Komentáře k receptu