Hovězí na divoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 138.2 mg
  • Draslík 120.3 mg
  • Vláknina 1860.3 mg
  • Vitamín A 1860.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky nakrájíme maso, přidáme cibuli, koření a přes noc necháme odležet.

  • 2

    Zalijeme vínem a 2,5 hodiny dusíme a mírně podléváme.

  • 3

    Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme k masu a hodinu dusíme. Ochutíme citronovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu