Hovězí na divoko
Suroviny
- 200 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Koření Zvěřina
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 138.2 mg
- Draslík 120.3 mg
- Vláknina 1860.3 mg
- Vitamín A 1860.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky nakrájíme maso, přidáme cibuli, koření a přes noc necháme odležet.
-
2
Zalijeme vínem a 2,5 hodiny dusíme a mírně podléváme.
-
3
Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme k masu a hodinu dusíme. Ochutíme citronovou šťávou a podáváme.