Budějovický guláš
Suroviny
- 120 g Cibule
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Sádlo škvařené
- 200 g Hovězí maso přední
- 200 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 polévková lžíce Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 71.4 mg
- Draslík 614.9 mg
- Vláknina 3028.3 mg
- Vitamín A 3028.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou.
-
2
Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě.
-
3
Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme.
-
4
Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata.
-
5
Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem.
-
6
Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.