Pstruzi na víně s mandlemi a rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 53 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 110 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 297.8 mg
- Draslík 2117.6 mg
- Vláknina 9396 mg
- Vitamín A 9396 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme odležet asi 10 minut.
-
2
Potom je osolíme a dáme péct do předehřáté trouby. Před dopečením je zalijeme vínem a necháme ještě asi 5-10 minut v troubě zapéct.
-
3
Na vyhřáté talíře klademe pstruhy, posypeme je spařenými a na másle opraženými nasekanými mandlemi a spařenými rozinkami.
-
4
Nakonec ozdobíme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem.