Šimlovice s uzeným kolínkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Povidla švestková
  • 600 g Vepřové koleno uzené
  • 20 g Švestky sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 89.5 mg
  • Draslík 159.8 mg
  • Vláknina 12117.5 mg
  • Vitamín A 12117.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky.

  • 2

    Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme švestková povidla, sušené švestky, celou skořici a rozšleháme. Necháme vařit 30 minut.

  • 3

    Pak skořici vyndáme, přilijeme mléko a ochutíme cukrem.

  • 4

    Uvařené koleno vykostíme, naporcujeme a přeléváme omáčkou.

  • 5

    K příloze podáváme bramborové šišky.

Komentáře k receptu