Vopiška
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 206.6 mg
- Vláknina 7984.9 mg
- Vitamín A 7984.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kopřivy propláchneme a krátce povaříme v osolené vodě.
-
2
Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme zpěnit s rozmačkaným česnekem na sádle nebo másle, přisypeme mouku a osmažíme. Zalijeme vývarem z kopřiv, promícháme, osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a necháme přejít varem.
-
3
Do uvařené polévky vmícháme mléko nebo smetanu s rozšlehaným vejcem a již nevaříme.
-
4
Rozkrájíme na kostičky žemli a osmažíme na zbylém sádle. Dáme do talířů a přelíváme polévkou.