Langoše
Suroviny
- 50 g Droždí sušené
- 150 g Jogurt bílý
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1126 kcal
- Sacharidy 161 g
- Tuky 37 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 27.9 mg
- Draslík 158.1 mg
- Vláknina 18148 mg
- Vitamín A 18148 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku dáme do mísy, z droždí zaděláme kvásek, do mouky přidáme jogurt, slunečnicový olej, sodu a sůl.
-
2
Zaděláme těsto a na 2 hodiny dáme do lednice.
-
3
Poté vyválíme placky, které na oleji smažíme.
-
4
Hotové langoše necháme okapat a poté potřeme česnekem, kečupem a posypeme sýrem.