Zapečené telecí hrudí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 kg Telecí hruď
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 65318 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 311.4 mg
  • Draslík 795.9 mg
  • Vláknina 6771 mg
  • Vitamín A 6771 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí omyjeme a dáme vařit do osolené vroucí vody. Uvařené hrudí vyndáme, necháme okapat, odkrojíme chrupavky a maso nakrájíme příčně na plátky široké zhruba 1 cm. Plátky potřeme máslem.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme část másla, osmahneme na něm lehce rozkrájenou na plátky cibuli a zeleninu. Na tento základ poklademe plátky masa, osolíme a dusíme za mírného podlévání do měkka. Hotové maso přendáme do jiného kastrolu a přikryjeme. Šťávu zasypeme lžící mouky, chvilku podusíme a odstavíme. Jakmile šťáva vychladne, přimícháme žloutky a necháme je na ohni trochu zhoustnout.

  • 3

    Do zapékací mísy poklademe plátky masa potřené po obou stranách připravenou omáčkou a zapečeme.

  • 4

    Maso podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.

Komentáře k receptu