Zapečené telecí hrudí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 37 g
- Sodík 65318 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 311.4 mg
- Draslík 795.9 mg
- Vláknina 6771 mg
- Vitamín A 6771 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hrudí omyjeme a dáme vařit do osolené vroucí vody. Uvařené hrudí vyndáme, necháme okapat, odkrojíme chrupavky a maso nakrájíme příčně na plátky široké zhruba 1 cm. Plátky potřeme máslem.
-
2
V kastrolu rozehřejeme část másla, osmahneme na něm lehce rozkrájenou na plátky cibuli a zeleninu. Na tento základ poklademe plátky masa, osolíme a dusíme za mírného podlévání do měkka. Hotové maso přendáme do jiného kastrolu a přikryjeme. Šťávu zasypeme lžící mouky, chvilku podusíme a odstavíme. Jakmile šťáva vychladne, přimícháme žloutky a necháme je na ohni trochu zhoustnout.
-
3
Do zapékací mísy poklademe plátky masa potřené po obou stranách připravenou omáčkou a zapečeme.
-
4
Maso podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.