Špenátové noky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 300 g Tvaroh tučný
- 350 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 3 polévková lžíce Pšeničná krupice
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 268 mg
- Draslík 579.3 mg
- Vláknina 4723.8 mg
- Vitamín A 4723.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 250.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme rozmrazit špenát a zvolna podusíme 8 minut v troše vody.
-
2
Poté scedíme, nakrájíme a vložíme do mísy.
-
3
Přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a vše promícháme. Nastrouháme čedar a přidáme polovinu sýra. 10 minut necháme odpočinout.
-
4
Dáme vařit osolenou vodu, do vroucí vody vhazujeme noky, které vytvoříme z připraveného těsta pomocí lžičky.
-
5
Uvařené noky vyplavou na povrch.
-
6
Po uvaření noky polijeme máslem a posypeme zbytkem čedaru.