Špenátové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Tvaroh tučný
  • 350 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 268 mg
  • Draslík 579.3 mg
  • Vláknina 4723.8 mg
  • Vitamín A 4723.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 250.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme rozmrazit špenát a zvolna podusíme 8 minut v troše vody.

  • 2

    Poté scedíme, nakrájíme a vložíme do mísy.

  • 3

    Přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a vše promícháme. Nastrouháme čedar a přidáme polovinu sýra. 10 minut necháme odpočinout.

  • 4

    Dáme vařit osolenou vodu, do vroucí vody vhazujeme noky, které vytvoříme z připraveného těsta pomocí lžičky.

  • 5

    Uvařené noky vyplavou na povrch.

  • 6

    Po uvaření noky polijeme máslem a posypeme zbytkem čedaru.

Komentáře k receptu