Zapečený květák v bešamelové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 22 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 218.5 mg
- Draslík 818 mg
- Vláknina 10314 mg
- Vitamín A 10314 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na růžičky rozebereme květák.
-
2
Omyjeme a do poloměkka uvaříme.
-
3
Dáme do vymazané a vysypané formy.
-
4
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, přidáme hořčici, petrželku, přidáme šunku, nastrouhaný sýr.
-
5
3 žloutky a tuhý sníh ze 3 bílků.
-
6
Zalijeme směsí květák a v troubě pečeme při 180 stupních 45 minut.