Ředkvičkový salát
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
- 1 ks Cibule
- 1 ks Ředkvička
- 1 ks Citronová šťáva
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 17 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 426 mg
- Vláknina 4105.1 mg
- Vitamín A 4105.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kolečka nakrájíme ředkvičky a cibuli.
-
2
Okurku nakrájíme na proužky a vše promícháme.
-
3
Připravíme zálivku z bílého jogurtu, oleje, česneku, soli, muškátového oříšku, skořice, cukru, citronové šťávy, chilli koření a krenexu.
-
4
Promícháme a necháme hodinu vychladit.