Jahody Sabayone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 200 ml Víno šumivé (sekt)
  • 100 ml Sirup cukerný
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1183 kcal
  • Sacharidy 270 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 266 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 191 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 626.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme cukerný sirup, smícháme cukr s vodou v poměru 1:1. Svaříme, přecedíme přes jemné síto a necháme vychladit.

  • 2

    Poté do sirupu přidáme žloutky, sekt, vložíme do vodní lázně a vyšleháme do pěny.

  • 3

    Jahody omyjeme, očistíme a posypeme moučkovým cukrem. Rozdělíme do sklenic nebo misek, zalijeme sabayonem a podáváme.

Komentáře k receptu