Zapékaný fenykl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Fenykl obecný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 441.2 mg
  • Vláknina 20023.4 mg
  • Vitamín A 20023.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlízy fenyklu nakrájíme na dílky.

  • 2

    Vaříme asi 6 minut, slijeme, naskládáme do zapékací nádoby, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem.

  • 3

    Prolisovaný česnek smícháme se smetanou a zalijeme fenykl.

  • 4

    Posypeme strouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C, dozlatova.

Komentáře k receptu