Fettuccine se špenátem a prosciuttem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 500 g Těstoviny Fettuccine
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 8 plátek Prosciutto sušené
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 13 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 749.1 mg
- Vláknina 13641.8 mg
- Vitamín A 13641.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím nakrájíme šunku na malé kousky, cibulky nadrobno a asi 5min orestujeme za občasného míchání na rozpáleném oleji dokřupava. Listy špenátu pokrájíme nahrubo a přidáme do pánve. Vmícháme cukr a ocet a poté pod pokličkou asi minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.