Šunková pěna se žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 75 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Žervé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 16 dkg Máslo čerstvé
  • 15 dkg Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1880 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 349.5 mg
  • Draslík 8.5 mg
  • Vláknina 308.6 mg
  • Vitamín A 308.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 177.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku umeleme, utřeme s polovinou másla, smetanou, paprikou,

  • 2

    solí a pepřem. Směs necháme v lednici ztuhnout.

  • 3

    Žervé utřeme se zbylým máslem, solí a ušlehanou smetanou.

  • 4

    Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, dno potřeme šunkovou pěnou na ní dáme vrstvu žervé a pokračujeme až do spotřebování. Zakončíme šunkovou pěnou. Necháme v chladničce ztuhnout. Nakrájíme na plátky, zdobíme rajčetem nebo ředkvičkami.

Komentáře k receptu