Penne s pečenými paprikami a ančovičkami
Suroviny
- 500 g Těstoviny Penne
- 80 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 6 ks Ančovičky konzervované
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 12 g
- Sodík 3016 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 622.6 mg
- Vláknina 4416.5 mg
- Vitamín A 4416.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve nakrájíme papriky na velké kusy a odstraníme semínka.Cca 8min opékáme slupkou nahoru pod rozpáleným grilem.Necháme je vychladnout pod vlhkým ubrouskem,poté oloupeme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Ančovičky nakrájíme na tenké proužky a společně s prolisovaným česnekem orestujeme cca 3min na rozpáleném oleji.Přidáme nudličky paprik,drcený pepř a zalijeme vínem.Přivedeme k varu,snížíme teplotu a 5min provaříme.Poté vmícháme rajčatový protlak a vaříme dalších 10min.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme je do hrnce,zalijeme omáčkou,důkladně promícháme.Přidáme nakrájenou petrželku,dochutíme solí,rozdělíme na talíře a podáváme.