Bramborový salát s červeným vínem
Suroviny
- 750 g Brambory vařené
- 100 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.5 šálek Voda pitná
- 4 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 7 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 708.6 mg
- Vláknina 8583.3 mg
- Vitamín A 8583.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Přidáme na kostky nakrájenou papriku, na kousky pokrájené zelí a vše zalijeme marinádou z vody, octa, vína, cukru, soli, oleje a hořčice. Marinádu dobře protřepeme.