Bramborový salát teplý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 858.8 mg
  • Vláknina 13154.8 mg
  • Vitamín A 13154.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory scedíme, oloupeme a ihned nakrájíme na plátky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme mouku. Osmahneme, zředíme vývarem a povaříme na hustou omáčku. Osolíme a okyselíme octem.

  • 3

    Omáčku nalijeme na teplé brambory, promícháme a okořeníme.

  • 4

    Podáváme k vařenému masu.

Komentáře k receptu