Bramborový salát teplý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 8 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 858.8 mg
- Vláknina 13154.8 mg
- Vitamín A 13154.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory scedíme, oloupeme a ihned nakrájíme na plátky.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme mouku. Osmahneme, zředíme vývarem a povaříme na hustou omáčku. Osolíme a okyselíme octem.
-
3
Omáčku nalijeme na teplé brambory, promícháme a okořeníme.
-
4
Podáváme k vařenému masu.