Farfalle se zeleným pepřem a cukrovým hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 100 g Nakládaný zelený pepř
  • 550 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 166.4 mg
  • Vláknina 11100 mg
  • Vitamín A 11100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím přivedeme v hrnci k varu víno, snížíme teplotu a vaříme dokud se neodpaří asi na polovinu množství. Poté přilijeme smetanu a opět odpařujeme na polovinu objemu. Odstavíme, vmícháme pepř bez nálevu a tučnou smetanu. Směs zvolna zahřejeme, přidáme cukrový hrášek a vaříme dokud hrášek nezíská jasně zelenou barvu. Ochutíme solí, nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu