Farfalle se zeleným pepřem a cukrovým hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 48 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 166.4 mg
- Vláknina 11100 mg
- Vitamín A 11100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím přivedeme v hrnci k varu víno, snížíme teplotu a vaříme dokud se neodpaří asi na polovinu množství. Poté přilijeme smetanu a opět odpařujeme na polovinu objemu. Odstavíme, vmícháme pepř bez nálevu a tučnou smetanu. Směs zvolna zahřejeme, přidáme cukrový hrášek a vaříme dokud hrášek nezíská jasně zelenou barvu. Ochutíme solí, nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.