Brambory dušené s paprikou a rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Tuk
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 1219.7 mg
  • Vláknina 13822.5 mg
  • Vitamín A 13822.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na kostky a dusíme je na tuku a osmažené cibuli.

  • 2

    Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky. Když změknou, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem s rozmíchaným protlakem.

  • 3

    Vše ještě dusíme, až se tekutina vsákne.

Komentáře k receptu