Telecí řízky se žampióny zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 97423 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 407.5 mg
- Draslík 2661.5 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme žampióny, nakrájíme na menší kousky a podusíme na másle a cibuli. Poté je zahustíme menším množstvím bešamelu.
-
2
Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až povrch zrůžoví.
-
3
Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.