Bramborový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 24 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 285.3 mg
- Draslík 1135.3 mg
- Vláknina 12933.2 mg
- Vitamín A 12933.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 85.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory upečeme na plechu v troubě, oloupeme je a prolisujeme.
-
2
Přidáme máslo, sůl, žloutky rozmíchané se smetanou a tuhý sníh z bílků.
-
3
Hmotu naplníme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a povrch pokropíme máslem.
-
4
Nákyp pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Upečený vyklopíme na mísu a zdobíme petrželkou. Podáváme se zeleninou.