Bramborový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 285.3 mg
  • Draslík 1135.3 mg
  • Vláknina 12933.2 mg
  • Vitamín A 12933.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory upečeme na plechu v troubě, oloupeme je a prolisujeme.

  • 2

    Přidáme máslo, sůl, žloutky rozmíchané se smetanou a tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Hmotu naplníme do vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a povrch pokropíme máslem.

  • 4

    Nákyp pečeme v troubě zvolna asi 30 minut. Upečený vyklopíme na mísu a zdobíme petrželkou. Podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu