Telecí řízky se šunkou zapečené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 23.4 mg
  • Vláknina 24 mg
  • Vitamín A 24 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, řádně rozmícháme a povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně. Do polo vychladlé omáčky zamícháme žloutek a na nudličky nakrájenou šunku.

  • 2

    Maso odblaníme, na okrajích nakrojíme, naklepeme a osolíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, řízky na něm osmahneme z obou stran, na každé zhruba 5 minut. Poté řízky vložíme do zapékací mísy, potřeme připravenou směsí,posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 5 lžícemi kyselé šlehačky a dáme zapéct do trouby, až povrchu zrůžoví.

  • 3

    Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby a saláty.

Komentáře k receptu