Bramborová kaše s celerem a majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 938.1 mg
- Vláknina 11464.8 mg
- Vitamín A 11464.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme a uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.
-
2
Brambory uvaříme a spolu s celerem je prolisujeme sítem. Přidáme uvařená, na kostičky nakrájená vejce, sůl a pepř.
-
3
Kaši podáváme teplou, politou máslem, nebo studenou - tu pokropíme majolkou ochucenou solí, cukrem a citronem.
-
4
Studenou kaši podáváme k minutkám.