Telecí řízky zapékané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Telecí kýta
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 98229 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 435.8 mg
  • Draslík 2027 mg
  • Vláknina 871 mg
  • Vitamín A 871 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli s petrželovou natí nasekáme na velmi jemno a přidáme vykostěné a na jemno nasekané sardele.

  • 2

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a potřeme sardelovou směsí. Maso nesolíme, neboť sardele samy o sobě jsou dosti slané.

  • 3

    Máslo rozehřejeme v zapékací míse, řízky na něm opečeme a poté necháme podlité dusit v troubě do té doby, dokud nebudou nahnědlé. Poté je posypeme strouhaným sýrem, podlijeme smetanou a zapečeme.

  • 4

    Jako přílohy podáváme opečené nebo smažené brambory, smažené noky, toasty a saláty.

Komentáře k receptu