Telecí řízky zapékané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 29 g
- Sodík 98229 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 435.8 mg
- Draslík 2027 mg
- Vláknina 871 mg
- Vitamín A 871 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli s petrželovou natí nasekáme na velmi jemno a přidáme vykostěné a na jemno nasekané sardele.
-
2
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a potřeme sardelovou směsí. Maso nesolíme, neboť sardele samy o sobě jsou dosti slané.
-
3
Máslo rozehřejeme v zapékací míse, řízky na něm opečeme a poté necháme podlité dusit v troubě do té doby, dokud nebudou nahnědlé. Poté je posypeme strouhaným sýrem, podlijeme smetanou a zapečeme.
-
4
Jako přílohy podáváme opečené nebo smažené brambory, smažené noky, toasty a saláty.