Telecí závitky se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Telecí kýta
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 2732 mg
  • Bílkoviny 126 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 442.8 mg
  • Draslík 2348.7 mg
  • Vláknina 3830.5 mg
  • Vitamín A 3830.5 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velmi jemně nasekáme cibuli a slaninu. Sardele vykostíme, jemně nasekáme a přidáme k cibuli a slanině, okořeníme troškou citrónové kůry.

  • 2

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a potřeme připravenou směsí. Řízky svineme, sepneme párátkem nebo ovážeme nití.

  • 3

    Rozehřejeme máslo, závitky na něm dusíme, zpočátku bez podlévání, později podlijeme mírně vývarem a téměř u samého konce dušení přilijeme víno. Zhruba tak 3 minuty před koncem.

  • 4

    Hotové závitky dáme na mísu a obložíme dílky citrónu a šťávu zakapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu