Telecí závitky se sardelemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 2732 mg
- Bílkoviny 126 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 442.8 mg
- Draslík 2348.7 mg
- Vláknina 3830.5 mg
- Vitamín A 3830.5 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velmi jemně nasekáme cibuli a slaninu. Sardele vykostíme, jemně nasekáme a přidáme k cibuli a slanině, okořeníme troškou citrónové kůry.
-
2
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a potřeme připravenou směsí. Řízky svineme, sepneme párátkem nebo ovážeme nití.
-
3
Rozehřejeme máslo, závitky na něm dusíme, zpočátku bez podlévání, později podlijeme mírně vývarem a téměř u samého konce dušení přilijeme víno. Zhruba tak 3 minuty před koncem.
-
4
Hotové závitky dáme na mísu a obložíme dílky citrónu a šťávu zakapeme citrónovou šťávou.