Brambory dušené se šunkou a hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Šunka dušená
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 880.4 mg
  • Vláknina 10869.5 mg
  • Vitamín A 10869.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na másle podusíme šunku nakrájenou na kostičky, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a přidáme hořčici. Omáčku povaříme.

  • 3

    Potom přidáme nakrájené brambory a v omáčce je prohřejeme.

  • 4

    Při podávání sypeme pokrm jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu