Brambory zapečené s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory rané
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 9562.3 mg
  • Vitamín A 9562.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme.

  • 2

    Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji se smetanou a přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, sůl a citronovou šťávu. Povaříme dohusta.

  • 3

    Uvařené brambory rozmačkáme vidličkou, vložíme je do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a pokapeme máslem.

  • 4

    Pokrm dáme zapéci do trouby.

Komentáře k receptu