Rýžový nákyp s malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Datle
  • 4 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 hrnek Maliny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3404 kcal
  • Sacharidy 870 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 864 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 7533.5 mg
  • Vláknina 168733 mg
  • Vitamín A 168733 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studenou vodou propláchneme rýži a dáme do hrnce.

  • 2

    Zalijeme mlékem, přidáme máslo a za stálého míchání přivedeme k varu.

  • 3

    Přidáme skořici a 15 minut vaříme.

  • 4

    Pokud se rýže začne přichytávat k hrnci, přidáme mléko.

  • 5

    Poté přidáme vanilkový i pískový cukr a pokrájené fíky s datlemi na malé kousky.

  • 6

    Necháme přejít varem, dáme na talířky, poklademe malinami a podáváme.

Komentáře k receptu