Bábovka třená se škrobovou moučkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ořechy lískové
  • 180 g Cukr krupice
  • 150 g Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Rum
  • 0.5 ks Citrony
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 77 mg
  • Vláknina 1056.4 mg
  • Vitamín A 1056.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr se žloutky třeme do pěny, zakapeme citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru, rum, kypřicí prášek a po lžících škrobovou moučku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhanými oříšky a naplníme těstem.

  • 3

    Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu