Indická čočka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 15 g Zázvor celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 732 mg
  • Vláknina 40513.8 mg
  • Vitamín A 40513.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 2 hodiny předem namočíme čočku do vody.

  • 2

    Nakrájíme oloupanou cibuli a osmažíme na oleji.

  • 3

    Na plátky nakrájíme česnek, chilli papričky a zázvor nasekáme. Když je cibule osmažená, přidáme ostatní koření a osmahneme. Přidáme propláchnutou čočku, vodu, osolíme a dusíme do měkka.

Komentáře k receptu