Špagety Carbonara se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 65 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 835 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 326.5 mg
  • Draslík 533 mg
  • Vláknina 9797.8 mg
  • Vitamín A 9797.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.

  • 3

    Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka.

  • 4

    Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne.

  • 5

    Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem.

  • 6

    Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu