Špagety Carbonara se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 34 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 326.5 mg
- Draslík 533 mg
- Vláknina 9797.8 mg
- Vitamín A 9797.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
-
3
Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka.
-
4
Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne.
-
5
Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem.
-
6
Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme.