Tagliatelle s ricottou a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 24 g
- Sodík 742 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 191 mg
- Vláknina 6948 mg
- Vitamín A 6948 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím nahrubo rozmixujeme petrželku a bazalku.
-
3
Rozehřejeme olej a 2-3min na něm orestujeme nakrájené papriky. Poté vmícháme zakysanou smetanu, ricottu a nastrouhaný parmazán a při nízké teplotě za stálého míchání zahříváme asi 4min až se omáčka prohřeje.
-
4
V hrnci ji promícháme s těstovinami a bylinkami, rozdělíme na talíře a podáváme.