Tagliatelle s ricottou a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sýr Parmezán
  • 50 g Paprika sterilovaná
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Bazalka
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 191 mg
  • Vláknina 6948 mg
  • Vitamín A 6948 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nahrubo rozmixujeme petrželku a bazalku.

  • 3

    Rozehřejeme olej a 2-3min na něm orestujeme nakrájené papriky. Poté vmícháme zakysanou smetanu, ricottu a nastrouhaný parmazán a při nízké teplotě za stálého míchání zahříváme asi 4min až se omáčka prohřeje.

  • 4

    V hrnci ji promícháme s těstovinami a bylinkami, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu