Špagety s drcenými rajčaty a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 825 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 729.6 mg
  • Vláknina 13544.8 mg
  • Vitamín A 13544.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme najemno cibuli a na rozpáleném oleji asi 3min orestujeme doměkka. Přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme.

  • 3

    Poté vmícháme drcená rajčata, sušené oregano, rajčatový protlak a cukr. Směs přivedeme k varu, snížíme teplotu a asi 15min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Komentáře k receptu