Špagety s drcenými rajčaty a česnekem
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 825 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 6 g
- Sodík 698 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 729.6 mg
- Vláknina 13544.8 mg
- Vitamín A 13544.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím nakrájíme najemno cibuli a na rozpáleném oleji asi 3min orestujeme doměkka. Přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme.
-
3
Poté vmícháme drcená rajčata, sušené oregano, rajčatový protlak a cukr. Směs přivedeme k varu, snížíme teplotu a asi 15min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.